Corsica-ES1: Ogier valt heel hard aan

gepubliceerde 06/04/2018 à 10:59

De SS1 van de Tour de Corse, de 49,03 km van La Porta – Valle di Rostino, heeft het peloton al uitgerekt WRC met zeer aanzienlijke verschillen. Sebastien Ogier (M Sport) behaalde een mooie tijd door het parcours af te leggen in 31'53''8. Alleen Sébastien Loeb (Citroën) kon op minder dan tien seconden achterstand (9''7) finishen door achteraan te starten, Ott Tanak (Toyota) gevolgd op 18 seconden!

Sommige coureurs hebben vooraan in de race al veel tijd verloren. Kris Meeke (Citroën) volgde met 19 seconden voorsprong Thierry Neuville (Hyundai). Elfyn Evans (M-Sport) eindigde op ruim een ​​halve minuut achterstand, met enkele seconden voorsprong op de Hyundai's van Dani Sordo en Andreas Mikkelsen. De Toyota's van Esapekka Lappi en Jari-Matti Latvala kwamen ruim 43 seconden tekort. Bryan Bouffier (M-Sport) volgde op 50 seconden.