VIDEO – Colapinto's inhaalactie voor de overwinning op Imola

Ontdek in video de inhaalactie waarmee Franco Colapinto zijn eerste race in de F3 kon winnen.

gepubliceerde 23/04/2022 à 14:56

Gonzalo Forbes

Betrokken bij F3 voor het seizoen 2022 won Franco Colapinto zaterdag tijdens de Sprintrace in Imola zijn eerste race in de categorie. Gestart vanaf pole position en long 2e achter Caio Collet (MP Motorsport) wist de VAR-coureur aan het begin van de laatste ronde de overhand te krijgen op zijn tegenstander.

Franco Colapinto kwam heel goed uit de laatste bocht en kon de ambitie en zijn DRS gebruiken om Caio Collet uit de weg te ruimen, die niets meer kon doen. Op zijn beurt beëindigde de laatste stad zijn race in de grindbak nadat hij Isack Hadjar (Hitech GP) had ingehaald terwijl hij probeerde zijn 2e te verdedigen.e plaats. Resultaat ? Verlating voor de Braziliaan en een 5e positie voor de Fransman die ondanks de botsing met zijn evenknie de schade kon beperken.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.