WRC – Latvala wint de Ronde van Corsica

Jari-Matti Latvala wint de Tour de Corsica, voor Elfyn Evans en Andreas Mikkelsen die een geweldig gevecht om de tweede plaats leverden.

gepubliceerde 04/10/2015 à 13:25

Frankrijk slaagt daarin Jari-Matti Latvala. Een jaar na zijn overwinning op rallye uit de Elzas won de Volkswagen-coureur voor het eerst de Tour de Corse en werd daarmee de eerste Fin die de Rallye des 10 Virages won sinds Markku Alén. De Fin bleef achter Elfyn Evans (Ford) in de drie etappes van de slotetappe, waardoor de Welshman moet vechten Andreas Mikkelsen (Volkswagen) pour la deuxième place. Le pilote M Sport a conservé l’avantage pour 3 »2 sur le Norvégien.

Chris Meeke Citroën verzekerde zich van een vierde plaats, maar zijn teamgenoot Mads Ostberg slaagde er niet in voorop te blijven Hayden Paddon (Hyundai) qui le devance de six secondes et doit se contenter de la sixième place suite à l’abandon de Kevin Abring (Hyundai) ging in SS7 van de weg terwijl hij op de vijfde plaats reed.

Dani Sordo (Hyundai) pakte de zevende plaats van Bryan Bouffier (Ford) voor 2”4 nadat hij goed hersteld was na zijn lekke band aan het begin van het evenement. Stéphane Sarrazin (Ford) pakt de negende plaats met voorsprong Ott Tanak (Ford) die de top tien vooraan completeert Stéphane Lefebvre (Citroën).

Sebastien Ogier (Volkswagen) staat 15e en is tevreden met de overwinning van de Power Stage waarin hij voorop won Robert Kubica (Ford) en Jari-Matti Latvala.

Julien Maurin (Fiesta S2000) boekt zijn eerste succes in WRC2 met slechts ongeveer twintig seconden voorsprong Esapekka Lappi (Skoda Fabia R5). Erik Camilli (Fiesta R5) verzette zich tegen de terugkeer van Craig Breen (Peugeot 208 T16) om op het podium te komen met minder dan zeven seconden voorsprong op de Ier. De nieuwe overwinning van Quentin Gilbert in JWRC stelde hem in staat de titel in de categorie te winnen.

Ontdek de analyse van de Ronde van Corsica, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2032 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond in digitale versie beschikbaar op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.