Var: Robert winnaar, Bouffier kampioen

Cédric Robert vervulde zijn missie door de Rallye du Var te winnen. Maar het was niet genoeg om te voorkomen dat Bryan Bouffier, tweede, de titel van Frans kampioen zou winnen.

gepubliceerde 28/11/2010 à 11:09

Het duel op afstand tussen Cédric Robert (Peugeot 307 WRC) en Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000) hebben deze zondag twee winnaars gekregen: als er één de Rallye du Var, de ander won zijn eerste Franse kampioenstitel. Doelstelling aangekondigd door Peugeot begin 2010, bij het formaliseren van het programma van Bryan Bouffier in het Franse kampioenschap, deze titel beloont de consistentie van de Drômois.

Als winnaar van de Ronde Limousine, de Rallye d'Alsace en de Rallye des Cévennes eindigde Bouffier ook als vierde in Lyon-Charbonnières en als derde in Mont-Blanc. Ondanks een late pensionering uit de Rallye du Rouergue wist Bryan Bouffier met meer punten te eindigen dan Cédric Robert (109 tegen 106). Laatstgenoemde faalde dicht bij het doel, ondanks een zeer goed seizoen en een eindzege in de Rallye du Var, die hij van begin tot eind domineerde.