Rally – Maurin opportunist op Terre de Lozère

Julien Maurin profiteerde van een lekke band van Jean-Marie Cuoq om de Rallye Terre de Lozère te winnen en de controle over het kampioenschap over te nemen.

gepubliceerde 28/08/2016 à 20:49

Julien Maurin (Skoda Fabia R5) had niet beter kunnen hopen voor zijn eerste deelname aan de Rallye Terre de Lozère sinds hij won voor Jean-Marie Cuoq (Citroën C4 WRC) maar toch goed op weg naar de overwinning. De winnaar, die zijn tweede succes van het seizoen boekte, profiteerde in de tiende special van een lekke band van zijn tegenstander.

Jean-Marie Cuoq moest genoegen nemen met de tweede plaats en stond de leiding van het Franse Terrestrial Rally Championship af aan Julien Maurin voordat het laatste evenement van het seizoen met de Rallye Terre des Cardabelles (Aveyron) in het weekend van 9 oktober werd verreden.

Lionel Baud, die vorig jaar de Rallye Terre de Lozère won, voltooide het podium ruim twee minuten achter Julien Maurin aan het stuur van zijn nieuwe DS 3 WRC. Frantz Comoli (DS 3 R5) pakte de vierde plaats, voor Arnaud Mordacq (Mitsubishi Lancer Evo IX) die de top vijf completeerde nadat hij als overwinnaar uit het duel kwam dat hem opnam tegen Jean-Marc Falco (Lancer Evo IX), waarbij laatstgenoemde met pensioen was gegaan. tot een mechanisch probleem in de tiende special. Paul Chieusse (Peugeot 307 WRC) staat op de zesde plaats, vóór Yohan Rossel (DS 3 R3).

William Wagner eindigde als achtste in het algemeen klassement en won voor de tweede keer in de categorie 2 Wheel Drive na de Rallye Terre de Langres (Haute-Marne) afgelopen juni, terwijl hij ook won in de 208 Rally Cup.