Lionel Baud wint de Rallye Terre des Cardabelles

Lionel Baud won de Rallye Terre des Cardabelles door weerstand te bieden aan de druk van Jean-Marie Cuoq, die uiteindelijk met pensioen ging.

gepubliceerde 08/10/2017 à 17:53

Lionel Baud (DS3 WRC) won de Rallye Terre des Cardabelles na zich te hebben verzet tegen de aanvallen van Jean-Marie Cuoq (Citroën C4 WRC) die binnen een tiental seconden van de leider was teruggekomen voordat hij van de weg ging in de voorlaatste special in Vezins (Maine-et-Loire).

Julien Maurin (DS 3 WRC) behaalde de tweede plaats en eindigde op 1'39 achter de winnaar. Jordanië Berfa (Hyundai i20 R5) voltooide het podium op ruim twee minuten van de leiding van de race en consolideerde zijn positie als leider van het French Terrestrial Rally Championship door zijn voorsprong uit te breiden naar 16 punten tegen Arnaud Mordacq (Mitsubishi Lancer Evo IX), vijfde in het evenement achter Cyrille Feraud (Citroën C4 WRC) en winnaar van Groep N.

Karl-Alexandre Pinheiro wint de 208 Rally Cup door zevende te worden in het algemeen klassement, ruim drie minuten achter de Citroën Xsara WRC van Gilles Ségales. De categorieoverwinning was dichtbij, want Taisko Lario viel slechts 1”5 van de eerste plaats af.

Het podium van de 208 Rally Cup wordt gecompleteerd door Laurent Pellier die de top tien completeert, zeven tienden achter de DS 3 WRC van Thibault Durbec. Pellier stelde aan het einde van de eerste etappe de categorietitel veilig.

Loïc Astier (DS3 F3) wint in 2 Wheel Drive door de 15e plaats te behalen. Jean-Baptiste Franceschi (Ford Fiesta R2) completeerde de top 20 door als eerste Junior te eindigen nadat hij de dag ervoor de categorietitel veiliggesteld had.

Ontdek het verslag van de Rallye Terre des Cardabelles in nummer 2135 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.