Cardabelles: hardnekkige Cuoq

Jean-Marie Cuoq, duidelijke winnaar van de Rallye Terre de Langres in juli, won opnieuw in stijl tijdens de Rallye des Cardabelles.

gepubliceerde 11/10/2009 à 20:01

Rond Langres won Jean-Marie Cuoq met relatief gemak aan het stuur van een Peugeot 307 WRC. Als hij deze keer de Rallye Terre de Cardabelles aan het stuur van een Peugeot 206 WRC, dat weerhield hem er niet van dominant te blijven.

Tijdens deze tweede racedag won Cuoq de scratchtijd in de vier klassementsproeven van de dag, waardoor de voorsprong op zijn achtervolgers aanzienlijk groter werd. Ondanks een straf van 20 seconden voor een vertraging, eindigde hij met een meer dan comfortabele voorsprong van 2:51:9 op Dominique Bruyneel (Subaru S5 WRC), die erin slaagde geen fout te maken en op de tweede plaats eindigde. De Belgische coureur, leider van het kampioenschap en machteloos tegen Cuoq, verzekerde zich echter van de punten die hem in staat stellen aan de top van het Gravel Rally-klassement te blijven.

« We hadden veel lol, verklaarde Cuoq aan het einde van de rally. Dit zijn geweldige specials, ik ben aangenaam verrast door hun kwaliteiten. Een prachtig weekend met een zeer goede organisatie. Ik ben blij. » Dominique Bruyneel, tweede, is van zijn kant blij om op de tweede plaats te eindigen, ongetwijfeld de enige plaats die dit weekend haalbaar is. “ We begrepen al snel dat het niet mogelijk was om Jean Marie te gaan zoeken. We moesten qua tijden altijd achterom kijken en geen fouten maken. Goede prestatie dit weekend voor het kampioenschap, maar we zullen toch aan de finish in Vaucluse moeten zijn om de titel veilig te stellen? » De titel wordt feitelijk beslist tijdens de Rallye Terre du Vaucluse, het weekend van 14 en 15 november.