ERC – Ott Tänak wint gemakkelijk in Estland

Ott Tänak domineerde de Estse Rally ondanks kleine mechanische problemen en won gemakkelijk voor Alexey Lukyanuk, winnaar van de categorie Productie.

gepubliceerde 19/07/2014 à 20:30

Ott Tanak (Fiesta R5) heeft zich nooit zorgen gemaakt over de concurrentie in Rallye uit Estland ondanks kleine mechanische problemen. De Est won zijn nationale evenement met een voorsprong van 47 seconden op Alexey Lukyanuk (Mitsubishi Lancer Evo X), winnaar van de categorie Productie. “We zijn erin geslaagd een goed tempo te hebben en we hadden een perfecte voorbereiding op de Rally van Finland, waar we een aantal serieuze gevechten verwachten”, aldus de winnaar.

De tweede etappe werd geanimeerd door een adembenemend duel tussen Timmu Korge (Fiesta R5) en Alexey Lukyanuk, aan het einde waarvan de Rus uiteindelijk zijn rivaal voorkwam om het MM Motorsport-team een ​​dubbel te bezorgen door met slechts acht seconden voorsprong te winnen. Ook Rainer Aus (Lancer Evo IX) wist weerstand te bieden aan Esepakka Lappi (Skoda Fabia S2000) die genoegen moest nemen met een top vijf die vijf seconden achter de Mitsubishi eindigde. “Het was een behoorlijk frustrerend weekend. Mijn auto was gisterochtend niet goed afgesteld. Misschien hadden we als vierde kunnen eindigen.”, verklaarde aan de finish de leider in het kampioenschap.

Karl Kruuda (Peugeot 208 T16 R5) volgt op de zesde plaats, voor Sepp Wiegand (Skoda). Roland Murakas (Lancer Evo X) staat achtste, voor Sébastien Chardonnet (Citroën DS3 R5). “Wij hebben veel geleerd”, aldus de Fransman. “De auto was perfect, het was erg interessant. De concurrentie was erg sterk, sommige coureurs uit Groep N waren echt heel snel. » De top tien wordt gecompleteerd door Kristian Sohlberg (Fiesta R5) na het verlaten van Siim Plangi (208 T16 R5) in de laatste special. Sander Parn (Fiesta R2) wint in 2WD.

Ontdek het verslag van de Estse Rally in nummer 1970 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.