Sette Camara winnaar van een levendige sprintrace in Oostenrijk

Sergio Sette Camara boekt aan het einde van de Sprintrace in Oostenrijk een tweede overwinning in de Formule 2. Mick Schumacher mist ternauwernood het podium.

gepubliceerde 30/06/2019 à 11:56

Medhi Casaurang

Als de toeschouwers aanwezig zijn bij de Red Bull Ring (Oostenrijk) was op zoek naar een show op zondag 30 juni, misschien wel de Formule 2 bezorgde hen de beste race van de dag. De Sprint Race kende inderdaad veel avonturen, met ongelukken, inhaalacties en de tweede overwinning in de discipline voor Sergio Sette Camara (Dams).

De Braziliaan, die als vierde startte, won door in de zevende ronde de vierde leider van het evenement te worden. Tot nu toe, Nick de Vries (ART Grand Prix) leek het touw in handen te hebben, maar de Nederlander, auteur van een geweldige start (6e naar 1e in drie ronden) werd het slachtoffer van motorproblemen. Gelukkig voor de leider van het algemeen klassement slaagde hij erin zijn paard opnieuw te starten.

Louis Delétraz (Carlin), toen tweede, had deze ronde ook kunnen winnen zonder plotseling remverlies aan het einde van het rechte stuk in de 20e ronde. De Zwitser komt er ongeschonden vanaf.

Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) en Nyck de Vries completeren het podium. Mick Schumacher (Prema, 4e) kwam binnen een paar tienden van zijn eerste podiumplaats in de F2. De Duitser maakte een opmerkelijke comeback en klom soepel van de 18e naar de vierde plaats.

Aan Franse kant verliep niets zoals verwacht. Giuliano Alesi (Drietand) stopte na contact, terwijl Anthoine Hubert (Arden), die als vijfde startte, langzaam achteruit ging. De dubbele winnaar van 2019 werd zelfs gestempeld door Jack Aitken (Campos Racing) en eindigde het evenement met een beschadigde voorvleugel op de 16e plaats.

Vind de samenvatting van de F2223 in Oostenrijk in nummer 2 van AUTOhebdo, te koop maandagavond in digitale versie en woensdag in de kiosk.