Roberto Merhi neemt de leiding in de F3 over

De Prema Powerteam-coureur won zijn tweede race van het seizoen op Hockenheim, de eerste race van de F3 International Trophy, vóór de twee Signature-coureurs, Marco Wittman en Laurens Vanthoor.

gepubliceerde 30/04/2011 à 14:49

Roberto Merhi wist de leiding van de race vast te houden en pakte zijn tweede overwinning van het seizoen, wat hem naar de leiding in het kampioenschap brengt. Zijn teamgenoot Daniel Juncadella pakte bij de start de tweede plaats, maar verloor de controle over de zijne auto (en de leiding van het kampioenschap) in de openingsronde.

De Spanjaard, die de aanvallen van Marco Wittman wist te weerstaan, kan alleen maar tevreden zijn over zijn prestatie. “Ik ben erg blij met deze overwinning, niet alleen omdat ik nu het kampioenschap aanvoer, maar ook omdat ik de eerste winnaar ben in de FIA F3 International Trophy”, aldus de Prema Powerteam-coureur na de race.

Vind het verslag van het F3 Euro Series-weekend in nummer 1803 van AUTOhebdo, dat vanaf aanstaande woensdag te koop is in de kiosken.