Regionaal: race 1 voor Oliver Rasmussen

Oliver Rasmussen (Prema) behaalde deze zaterdag zijn vierde overwinning van het seizoen door race 1 van de Barcelona-meeting in Formula Regional Europe te winnen. Pierre-Louis Chovet startte vanaf pole en stopte toen de lichten uitgingen.

gepubliceerde 31/10/2020 à 11:46

Jeremy Satis

Pierre-Louis Chovet zal zichzelf de schuld geven. Auteur deze vrijdag van de eerste pole position uit zijn carrière in auto, beleefde de Franse coureur (Van Amersfoort) deze zaterdag een nachtmerrie tijdens race 1 van de Catalaanse ronde van de kalender. Toen de lichten uitgingen, bleef hij feitelijk op de grid staan, net toen de lichten groen werden en de wilde dieren werden vrijgelaten.

Oliver Rasmussen (Prema) van zijn kant kreeg bij de start de overhand op Dennis Hauger (Van Amersfoort). De Deen, die als derde startte, nam de leiding in de eerste bocht en liet deze nooit meer los, net voor Arthur Leclerc, die vanaf de vijfde plaats een uitstekende start maakte. Zoals vaak het geval is in deze categorieën, werd de Top 3 vanaf de eerste bocht vastgelegd, met Dennis Hauger als derde voor zijn debuut in de competitie na een seizoen in de FIA F3, Patrik Pasma 4e en Gianluca Petecof 5e.

Dankzij zijn fraaie tweede plaats maakte Arthur Leclerc van de gelegenheid gebruik om acht van de elf punten te herwinnen die hij achter Gianluca Petecof aan de top van het kampioenschap stond. Dankzij een supertempo en een aanvallende race wist Pierre-Louis Chovet zich enigszins te herstellen door op te schuiven in het peloton en uiteindelijk een 7e plaats te pakken. Race 2 vindt plaats aanstaande zaterdag om 17:05 uur.