Eerste overwinning voor Callum Ilott

Na een zeer levendige race bood de Brit Callum Ilott de eerste race van het seizoen aan UNI-Virtuosi aan.

gepubliceerde 04/07/2020 à 18:12

Pierre Tassel

Bij de terugkeer naar de competitie ontbrak het niet aan pit Formule 2. Links op de tweede regel, Callum Ilott (uni-virtuosi) behaalde zijn eerste succes in de Formule 2, vóór twee andere inwoners van de Ferrari Driver Academy, rookies Marcus Armstrong (ART Grand Prix) en Robert Shwartzman (Prema Racing), FIA-kampioen F3 In titel.

Ilott kende een rustig einde van de race en won met meer dan acht seconden voorsprong, maar zijn rit verliep niet soepel, vooral niet aan het begin van de race. Tot de 26e ronde moest de Brit een eindeloze strijd voeren met zijn teamgenoot Guanyu-Zhou (Uni-Virtuosi) en Mick Schumacher (Prema Racing).

Maar het mechanische probleem van de Chinees in de 26e ronde, ondanks dat hij tot dan toe dominant was, en de passage van Schumacher in het grind een paar ronden later (de Duitser eindigde als 11e) maakten zijn leven gemakkelijker.

De goede werking van de dag is de verdienste van Marcus Armstrong (ART). Vanaf de dertiende plaats eindigde de Nieuw-Zeelander als tweede na een beslissende strategie. Toen hij in de zevende ronde al heel vroeg in de race terugkeerde naar de pits om de harde banden te monteren, slaagde de voormalige FIA ​​F13-coureur erin zijn plaats meer dan tien ronden te verdedigen, ondanks onophoudelijke aanvallen van Robert Shwartzman.

Vlak daarachter werkte Christian Lundgaard (ART, 4e) op dezelfde manier om het enthousiasme van Daniel Ticktum (DAMS, 5e) in bedwang te houden.

De verrassing kwam van Giuliano Alesi (HWA Racelab). Met behulp van een ongebruikelijke strategie nadat hij vanaf de 18e plaats op harde banden was gestart, na remproblemen in de kwalificatie, behaalde de Fransman een mooie 6e plaats.

Alesi profiteerde met name van het verschijnen van de safety car in ronde 29, nadat zijn teamgenoot Artem Markelov de baan verliet. Felipe Drugovich (MP Motorsport), achtste in race 8, zal starten vanaf pole position onder de reverse grid-regel.