Mick Schumacher boekt zijn eerste succes in Boedapest

Mick Schumacher behaalde zijn eerste overwinning in de F2 door Race 2 op de Hungaroring te winnen.

gepubliceerde 04/08/2019 à 12:26

Mick Schumacher (Prema) behaalde zijn eerste overwinning nadat hij vanaf pole startte in Race 2 op de Hungaroring (Hongarije). De Duitser behield zijn positievoordeel bij de start en weerstond de druk van Nobuharu Matsushita (Carlin).

Sergio Sette Camara (Dams) completeerde het podium nadat hij Jordan King (MP Motorsport) versloeg, waarbij de Brit de 4e plaats behaalde, voor Jack Aitken (Campos Racing).

Nyck de Vries (ART GP) verdedigde zijn plaats als leider van het kampioenschap goed door de punten voor de zesde plaats veilig te stellen Nicholas Latifi (Dams), de winnaar van de dag ervoor, terwijl Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) genoegen moest nemen met de 8e plaats voor zijn teamgenoot Guanyu-Zhou en Callum Ilott (Sauber Junior Team van Charouz).

Anthoine Hubert (BWT Arden) eindigde aan de poorten van de Top 10 nadat hij de voorsprong had genomen op zijn landgenoot Giuliano Alesi (Trident).

Ontdek het rapport van de F2 in AUTO-uitgave 2228wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.