Mick Schumacher ontgrendelt zijn teller

Mick Schumacher, auteur van een overwinning in de Formule 2 vorig seizoen, behaalde zijn eerste succes van het seizoen door de hoofdrace van de Italiaanse F2 Grand Prix op Monza te winnen.

gepubliceerde 05/09/2020 à 17:49

Jeremy Satis

Hij zal in ieder geval niet meer worden bekritiseerd omdat hij dit seizoen geen race heeft gewonnen. Winnaar van de “hoofdrace” van de ronde van Monza aanstaande zaterdag, Mick Schumacher (Prema) won zijn eerste race van deze campagne van 2020. De Duitser versloeg Luca Ghiotto (Hitech) en Christian Lundgaard (ART Grand Prix) in Monza op terrein van Ferrari, en maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​grote comeback te maken in het kampioenschap.

De zoon van de Rode Baron hanteerde zoals gewoonlijk hetzelfde recept: een supersonische start, vanaf de zesde plaats, waardoor hij vanuit de eerste bocht de 2e plaats kon pakken, achter polesitter Callum Ilott (UNI-Virtuosi). Het was uiteindelijk in de 12e ronde dat de race werd beslist, tijdens de pitstop van Ilott. De Brit kwam bij het herstarten tot stilstand in de pitlane en verloor ruim vijftien seconden.

Maar met zijn halsbrekende tempo kon Ilott opschuiven naar de zesde plaats, waarbij hij de afgelopen tien ronden een seconde sneller rondreed dan alle anderen. Vanaf de 6e plaats dacht Robert Shwartzman (Prema), de leider in het kampioenschap, dat hij de 15e plaats zou pakken, synoniem met pole position voor de sprintrace. Maar in de voorlaatste ronde werd hij onteigend. Het is Louis Deletraz (Charouz) die zondag vooraan zal starten. In het kampioenschap staan ​​Callum Ilott en Robert Shwartzman op gelijke hoogte (8 punten) aan de leiding, maar de twee mannen zien Mick Schumacher terugkomen tot slechts drie punten!

In goede conditie voor meerdere weekenden, Nikita Mazepin eindigde als 22e, nadat hij door Roy Nissany (Trident) van de baan werd geduwd en een technisch probleem had. De andere man in goede vorm van het moment Yuki tsunoda eindigde net buiten het podium, ondanks dat hij op de eerste rij startte.