Jack Aitken wint op Silverstone

Jack Aitken pakte de overwinning door F2 Race 2 op Silverstone te winnen, vóór Louis Delétraz en Nyck de Vries.

gepubliceerde 14/07/2019 à 11:59

Jack Aitken (Campos Racing) behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen door Race 2 van de te winnen F2 in Silverstone (Groot-Brittannië). De piloot van de Renault Sport Academy profiteerde van de slechte start van Callum Iott (Sauber Junior Team van Charouz) om zichzelf vooraan te plaatsen voordat hij de voorsprong pakte op Nyck de Vries (ART GP) en vervolgens Louis Delétraz (Sauber Junior Team van Charouz). De Brit won ook het bonuspunt voor de beste ronde van de race.

Louis Delétraz finishte uiteindelijk bijna 5 seconden achter de winnaar, terwijl Nyck de Vries de leiding in het rijdersklassement behield door het podium te completeren voor polesitter Callum Ilott.

Nicholas Latifi (Dams) completeerde de Top 5 en profiteerde van een lekke band voor Luca Ghiotto (Uni Virtuosi), de winnaar van de dag ervoor, die naar de 15e plaats viel. Mick Schumacher (Prema Racing) had een agressieve race om de punten te pakken voor de 6e plaats, voor Nobuharu Matsuhita (Carlin). Guanyu-Zhou (Uni Virtuosi) eindigde als 8e en werd ingehaald door de Japanners na een manoeuvre op de Duitser.

Jordan King (MP Motorsport) en Juan Manuel Correa (Sauber Junior Team by Charouz) completeren de Top 10 voor Anthoine Hubert (BWT Arden) die net onder de punten komt nadat hij vanaf de 17e startte. Dorian Boccolacci (Drietand) eindigde op de 14e plaats. Giuliano Alesi (Drietand) is de enige die met pensioen is gegaan na contact met de bestrafte Arjun Maini.

Ontdek het F2-rapport op Silverstone in AUTO nummer 2225wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.