Ilott pakt pole in de regen in Hongarije

Callum Ilott (UNI-Virtuosi) pakte vrijdag op een natte Hungaroring de pole position voor de hoofdrace van de Grand Prix van Hongarije. De sessie moest worden afgebroken.

gepubliceerde 17/07/2020 à 18:11

Pierre Tassel

Callum Ilott (uni-virtuosi) zal vanaf pole position starten voor de belangrijkste FIA-race F2 aan de zijlijn van de Hongaarse Grand Prix aanstaande zaterdag. De coureur zette de beste tijd neer in een kwalificatiesessie op een natte baan en onderbrak vijf minuten voor het einde, nadat Jehan Darauvala (Carlin) van de weg ging.

Het lid van de Ferrari Driver Academy versloeg dankzij een tijd van 1'50”767 de Braziliaan Luca Ghiotto (Hitech) en zijn teamgenoot Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi). DAMS-coureur Daniel Ticktum zal de Chinezen begeleiden op de tweede startrij.

Kampioenschapsleider Robert Shwartzman zette slechts de 11e tijd neer, bijna tien seconden van pole. De sessie werd uiteraard gekenmerkt door enkele roadtrips in moeilijke omstandigheden.

Guilherme Samaia (Campos) was de eerste die een rode vlag veroorzaakte door tijdens zijn eerste vliegende ronde uit te gaan. Frans Giuliano Alesi (HWA Racelab) behaalde een 10e plaats en zal zaterdag in de punten starten. Christian Lundgaard, tweede in het kampioenschap, was de beste ART Grand Prix-coureur. Hij zal op de 2e plaats starten.