Hülkenberg zit Grosjean op de hielen

Nico Hülkenberg, winnaar van de eerste Nürburgring-race, staat op de tweede plaats in het algemeen klassement, één punt achter Romain Grosjean.

gepubliceerde 11/07/2009 à 19:40

Vanaf pole startte de Duitse coureur van het Franse ART Grand Prix-team Nico Hulkenberg domineerde de hele “lange” Nürburgring-race. Gedurende de 33 ronden was de kampioen van Formule 3 De regerende Euro Series bleef stijgen richting tien overwinningspunten. Tien punten waarmee hij momenteel dicht achter staat Romain Grosjean in het kampioenschapsklassement. Vanaf het begin nam Hülkenberg de leiding en zag Lucas di Grassi de tweede plaats stelen van Roldan Rodriguez.

Romain Grosjean, die van ver startte op de 14e plaats, begint zijn comeback door aan het einde van de eerste ronde naar de 10e plaats te gaan. Na acht ronden heeft de leider al ruim vijf seconden voorsprong op di Grassi, terwijl Maldonado een zelfmoordpoging doet op Nunes, terwijl de twee coureurs vasthouden. De Venezolaan wordt slecht beloond, aangezien hij kort daarna tegen de muur botst. In de 15e ronde speelde Grosjean de opportunist door di Grassi in te halen, terwijl deze uit de pits kwam.

Terwijl Hülkenberg wegvliegt, met een voorsprong van ruim tien seconden na 30 ronden, stelt Grosjean de punten veilig voor de 6e plaats. Maar niet op het feest moet Frans-Zwitserland Parente en di Grassi in bedwang houden. Maar toen hij het rechte stuk in de pit aanviel, twee ronden voor de finish, de auto Barwa stopt plotseling. Terwijl de leider in het kampioenschap drie punten verloor, pakte Nico Hülkenberg de tien punten voor de overwinning en eindigde met 13.9 ?? voor Roldan Rodriguez. Voor zijn publiek deed de Duitser zich voor zijn eerste seizoen gelden als een serieuze kandidaat voor de titel van GP2-kampioen.