GP3-C2: Arjun Maini opent zijn account in Barcelona

Haas F1 Team's nieuwste ontwikkelingscoureur Arjun Maini won zijn eerste GP3 Series-race in Barcelona.

gepubliceerde 14/05/2017 à 10:31

Arjun Maini sloot op de best mogelijke manier een belangrijke week uit zijn carrière af. Bevestigd als ontwikkelingscoureur van het Haas F1 Team, de jonge 19-jarige Indiase coureur, behaalde vanochtend op het Catalaanse circuit in Barcelona zijn eerste overwinning in de GP3 Series.

Vanaf de tweede plaats op de grid profiteerde coureur Jenzer vanuit de eerste bocht van polesitter Raoul Hyman (Campos Racing). Dorian Boccolacci (Drietand) Vervolgens hield hij de nieuwe leider tijdens het eerste deel van de race onder druk, voordat een kleine fout in de eerste bocht in de zesde ronde ervoor zorgde dat hij een paar lengtes verloor.

Op het podium de dag ervoor animeerde Alessio Lorandi (Jenzer) het evenement en begon zijn comeback vanaf de zesde plaats, waardoor Boccolacci's tweede plaats in gevaar kwam. De Italiaan won deze zondag eindelijk een nieuw podium achter de beste Franse vertegenwoordiger.

De drie ART Grand Prix eenzittersAnthoine Hubert, George Russell en Nirei Fukuzumi eindigden de race in die volgorde van de vierde naar de zesde plaats. Raoul Hyman eindigde op de zevende plaats, voor Santino Ferrucci (DAMS), Kevin Jörg (Trident) en de Fransman Julien Falchero (Campos Racing) als tiende en Giuliano Alesi (Trident) als elfde.