GP3 – Alexander Sims imperial tijdens Race 2

Voor zijn terugkeer in de discipline met Carlin claimde de Brit de overwinning in België op het circuit van Spa-Francorchamps. In het kampioenschap keldert Tio Ellinas.

gepubliceerde 25/08/2013 à 10:39

Dit noemen wij een winnend rendement. Alexander Sims won de tweede en laatste GP3 Series-race op Spa-Francorchamps. De Brit, die dit weekend Eric Lichtenstein verving bij Carlin, tekent daarmee zijn tweede overwinning in deze categorie, nadat hij in Turkije behaalde tijdens de openingsronde van het seizoen 2011. Momenteel ingeschreven in de FIA F3 Europees kampioenschap, Sims viel dit seizoen al op op de Nürburgring in GP3 door te concurreren met Status en een 2e plaats te behalen in Race 2.

Achter de winnaar van de dag vinden we twee ART Grand Prix-coureurs, de Amerikaan Conor Daly (ART Grand Prix) en de Argentijn Facu Regalia (ART Grand Prix). Opvallend is dat de twee mannen net als tijdens de wedstrijd op dezelfde plek op het podium eindigden Race 1, deze zaterdag verreden. Met deze derde plaats behoudt Regalia de leiding in de Drivers' Ranking met 115 punten, ook al moet hij een paar kleine punten incasseren van zijn teamgenoot Daly, die nu 2e staat met 101 punten in het kampioenschap. Auteur van een “zonder” weekend, Tio Ellinas (Marussia Manor Racing), viel naar de 3e positie.