Ghiotto wint op Silverstone

Luca Ghiotto won F1 Race 2 op Silverstone, voor Nicholas Latifi en polesitter Guanyu Zhou.

gepubliceerde 13/07/2019 à 18:19

Dupuis

Luca Ghiotto (Uni Virtuosi) won zijn eerste lange race van het seizoen F2 door Race 1 op Silverstone (Groot-Brittannië) te winnen. De Italiaan pakte de voorsprong op zijn teamgenoot Guanyu-Zhou aanvankelijk en werd vervolgens bedreigd door Nicholas Latifi (Damen). De Canadees wist in de race zelfs meerdere keren de leiding te nemen, maar de Italiaan had uiteindelijk het laatste woord door zijn rivaal met ruim 3 seconden te verslaan.

Guanyu Zhou moest genoegen nemen met de laatste trede van het podium, voor Sergio Sette Camara (Dams) en Jack Aitken (Campos Racing). De Brit profiteerde van het voordeel Nyck de Vries (ART GP) aan het einde van de race. Louis Delétraz (Carlin) volgde op de 7e plaats, voor Callum Ilott (Sauber Junior Team van Charouz) die in Race 2 vanaf pole zou moeten starten.

De race was catastrofaal in de Franse clan. Giuliano Alesi (Trident) en Anthoine Hubert (BWT Arden) finishten een ronde achterstand, waarbij de eerste in de pits bleef staan, terwijl de tweede niet kon starten toen de lichten uitgingen, slachtoffer van een crashstart. zou vanaf de 10e rij moeten beginnen. Dorian Boccolacci (Drietand) was niet succesvoller en viel uit met een gescheurde voorvleugel.

F2 Race 2 wordt aanstaande zondag vanaf 10 uur live uitgezonden op Canal+ Sport.