George Russell zegeviert en Formule 2-kampioen

De Brit won voor 7e tijd dit seizoen en won de F2-titel terwijl Alex Albon buiten de punten eindigde.

gepubliceerde 24/11/2018 à 17:00

Jeremy Satis

Het vertrek wordt gekenmerkt door een spectaculair ongeval tussen de auto de Nicholas Latifi (DAMS), statisch op de grid, en Arjun Maini (Trident), die in botsing kwam met de Canadees. Ondanks alles is dit ongeval een zegen voor Alexander Albon (DAM).

De Thai had alles kunnen verliezen na een stilstand op de grid, maar hij profiteerde van de Safety Car om terug te keren naar de baan achter het peloton onder leiding van Nyck de Vries (Prema Racing). Deze had er het beste van genomen George Russell (ART GP) aan de start.

Au 8e ronde, George Russell pitt na contact met de Nederlander. De Prema-coureur stopte twee ronden later en verloor de voorsprong tegen aan de toekomstige Williams F1-coureur in 2019. De gaten stabiliseerden zich tot de laatste tien minuten van de race, waar Artem Markelov (Russische tijd) De Vries passeerde voor de derde plaats, terwijl Luca Ghiotto (Campos) op een ongebruikelijke strategie de race leidde.

De Italiaan stopte uiteindelijk vier minuten voor het einde van de race en maakte een ongelooflijke comeback met twee seconden per sector op de leiders, ondanks een straf van vijf seconden voor het doorsnijden van een chicane. Dankzij deze finish op volle snelheid klom hij naar de laatste trede van het podium.

Met een zevende overwinning dit seizoen wint George Russell de titel van 2018 Formule 2, waarmee hij de GP3/F2-dubbel in twee jaar tijd voltooide Charles Leclerc voor hem. Artem Markelov wordt tweedee vóór Luca Ghiotto, partij 16e.

Nyck de Vries eindigt als 4ee voor Lando Norris (Carlin) en de Charouz Racing van Louis Delétraz en Antonio Fuoco. Roberto Merhi (Campos) pakt de omgekeerde pole terwijl Tadasuke Makino (Russische tijd) en Jack Aitken (ART GP) de top 10 vervolledigen. Dorian Boccolacci (MP Motorsport) eindigde op de 12e plaatse plaats.