FR Europa – Leclerc steekt boven de rest uit in Mugello

In stromende regen domineerde Arthur Leclerc race 1 van de Formula Regional Europe-ronde in Mugello.

gepubliceerde 03/10/2020 à 15:20

Pierre Tassel

Niets kon Arthur Leclerc deze zaterdag weerstaan. De Monegask van Prema Racing, auteur van een donderende start vanaf de 4e positie na een start onder safety car-regime, temde de stromende regen van Mugello en won de eerste van de drie races van het weekend in Italië.

Leclerc werd tweede in de eerste bocht en kwam vervolgens vast te zitten in de uitlaten van zijn teamgenoot Oliver Rasmussen voordat hij hem in de vijfde ronde inhaalde en de leiding nam.

Hij deed het ook goed om vooruit te komen, aangezien de raceleiding hem een ​​straf van 10 seconden oplegde wegens inhalen onder de gele vlag. Maar met een voorsprong van ruim 20 seconden op Juri Vips (KIC Motorsport) en Oliver Rasmussen, de twee mannen die het podium completeerden, was dit voldoende om de overwinning te behouden.

De succesvolle operatie is afgerond voor de jonge Monegask, die maandag en dinsdag ook wordt getest door zijn Prema-ploeg tijdens officiële seizoenstests in de FIA ​​F3. Hij heeft namelijk grote punten gepakt van de leider in het kampioenschap, de Braziliaan Gianluca Petecof, slechts 4e voor de Fransman Pierre-Louis Chovet (VAR).

Het weekend ziet er zeker positief uit voor de broer van Charles, aangezien hij tijdens race 2 en 3 vanaf pole zal starten.