FR Eurocup – Dubbel voor Vidales, winnaar van race 2

Voor zijn eerste weekend in een eenzitter won de Spanjaard David Vidales afgelopen zondag de tweede race van de Imola-meeting, vierentwintig uur nadat hij de eerste van het weekend al had gewonnen.

gepubliceerde 26/07/2020 à 12:54

Jeremy Satis

David Vidales is niet te stoppen. Na zaterdag de allereerste race uit zijn carrière te hebben gewonnen, op Imola, de Spaanse coureur David Vidales (JD Motorsport) deed het deze zondagmiddag opnieuw, tijdens race 2 van de Italiaanse meeting. Begonnen vlak achter de polesitter, zijn teamgenoot Willem Alatalo, Vidales vertrok beter en nam de leiding in de tweede bocht, aan het einde van het eerste rechte stuk. Achter hem maakte hij zich nooit zorgen, zelfs niet door de safety car die in de vijfde ronde tussenbeide kwam nadat Petr Ptacek (R-Ace GP) van de weg raakte.

De Spanjaard won daardoor voor William Alatalo (JD Motorsport) en Alex Quinn (Arden) en komt direct op de plek in het kampioenschap terecht, ondanks zijn afwezigheid op Monza tijdens de openingsronde vorige week.

Als Alex Quinn erin slaagde de twee mannen op het podium te vergezellen, is dat omdat hij de kampioenschapsleider, de Braziliaan, de baas was. Hallo Collett (R-Ace GP) Lid van de Renault Sport Academy, Collet eindigde uiteindelijk als 5e, nadat hij had toegegeven aan een aanval van Victor Martinus (ART Grand Prix).

Twee 4e plaatsen voor Martins

De Fransman verloor het voordeel van zijn 5e plaats ten voordele van Franco Colapinto (MP Motorsport) in de eerste ronde, herwon een paar bochten later snel zijn positie. Vier ronden lang in de uitlaten van Collet gekropen, lanceerde hij uiteindelijk zijn aanval in de vijfde ronde, bij de chicane aan het einde van het eerste rechte stuk.

Een prestatie, want inhalen is vrijwel onmogelijk zonder DRS of krachtig remmen. Dit was ook de enige echte geconstrueerde inhaalactie van het weekend. De regerend vicekampioen van de categorie kwam heel dicht bij het podium, nadat hij Alex Quinn in de laatste ronde zonder succes had aangevallen.

Al auteur van een geweldige comeback in Race 1 (van de 16e naar de 9e plaats), Hadrianus David (MP Motorsport) eindigde als 12e nadat hij vanaf de 18e positie was gestart. De inwoner van Royan voelt zich zeer op zijn gemak in de race, maar heeft nog wel wat vooruitgang te boeken in de kwalificatie. Reshad de Gerus (Arden), Frans vice-kampioen F4 in 2019, eindigde als 15e.

Ontdek het volledige verslag van het Imola-evenement in de Formule Renault Eurocup, in AUTO uitgave 2271wekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.