Superformule - Kazuki Nakajima 2014-kampioen

Als tweede en eerste in de twee races van de seizoensfinale van 2014 won Kazuki Nakajima vandaag zijn tweede kroon in de discipline. Loïc Duval kreeg een straf.

gepubliceerde 09/11/2014 à 09:55

Villemant

Het hele weekend op de voorgrond op het Suzuka-circuit waar hij zo van houdt, Loïc Duval (Team LeMans) had een zondag die niet aan de verwachtingen voldeed. De Fransman stond als vijfde op de startgrid voor de eerste race van de seizoensfinale van 2014 en werd schuldig bevonden aan een vroege start... onzichtbaar voor het blote oog! Gestraft, pakte hij de geblokte vlag op de 11e plaats. Frustrerend. Vooraan racete de Braziliaan JP De Oliviera (Impul) richting de overwinning, met een voorsprong van respectievelijk 3"846 en 5"577 op de twee Tom'S-coureurs. Kazuki Nakajima en André Lotterer.

Aan het einde van deze laatste ronde werd de zevenvoudige strijd om de titel teruggebracht tot een driehoekige pitting Nakajima (toen 38 punten gecrediteerd) met De Oliveira (37 punten) en Lotterer (30,5 punten). De Japanner was nog meer favoriet dan vanochtend, nadat hij gisteren de pole position had gepakt voor dit tweede evenement.

Solide, de kampioen van 2012 behaalde vervolgens zijn tweede overwinning dit seizoen, synoniem met zijn tweede titel, vóór zijn teamgenoot bij Tom'S, André Lotterer, en Loïc Duval aan de finish.

De Duitser en de Fransman eindigden respectievelijk derde en vierde in het kampioenschap, ondanks dat ze ieder een ontmoeting misten. Een prestatie om te prijzen. João Paulo de Oliveira, onlangs de grote favoriet voor de titel, faalde op de tweede plaats.

Race 1: 1. JP de Oliveira (Impul / Toyota), de 19 ronden in 39'41"541, 2. K. Nakajima (Tom'S / Toyota) op 3"8, 3. A. Lotterer (Tom'S / Toyota) op 5"5, 4. Y. Kunimoto (Cerumo / Toyota) op 14 »1 H. Ishiura (Cerumo / Toyota) op 5 »17,…, 4. L. Duval (LeMans / Toyota) op 11 »25, enz.

Race 2: 1. Nakajima, de 28 ronden in 54"37, 2. Lotterer op 8"8, 3. Duval op 9"4, 4. De Oliveira op 10'8, 5. Hirakawa op 22"0, enz.