Regionaal: Rodriguez wint, Leclerc leidt het kampioenschap

De Guatemalteekse Ian Rodriguez (DR Formula) won afgelopen zaterdag de allereerste regionale F3-race uit zijn carrière, tijdens de eerste ronde van het weekend op Imola. Arthur Leclerc herwon de leiding in het kampioenschap.

gepubliceerde 21/11/2020 à 14:47

Jeremy Satis

Dit noemen wij een geweldig debuut. Voor zijn allereerste race in de Formule Regional Europe won Ian Rodriguez Race 1 van de voorlaatste bijeenkomst van het seizoen op Imola. De DR Formula-coureur versloeg Dennis Hauger (Van Amersfoort) en Arthur Leclerc (Prema).

De Guatemalteeks, die in 2000 aan de Indypro 12 (2019e) deelnam, profiteerde van de tegenslagen van Oliver Rasmussen (Prema), auteur van pole in Q1 maar moest stoppen na een versnellingsbakprobleem in Q2, om zelf vanaf de eerste plaats te starten.

Hij begon solide aan de start en profiteerde van de inhaalslag van Leclerc door Hauger om zichzelf wat rust te gunnen. De Monegask, die de hele race in de aanval was, eindigde uiteindelijk als derde en werd aan het einde van de race ingehaald door Hauger nadat hij twee wielen in de grindbak had gezet bij een te brede bochtuitgang.

Maar Arthur maakte nog steeds van de gelegenheid gebruik om de leiding in het kampioenschap te herwinnen, waarbij hij vooral profiteerde van de voortijdige pensionering van Rasmussen en de 8e plaats van de vorige leider Gianluca Petecof (Prema). De Fransman Pierre-Louis Chovet (Van Amersfoort) van zijn kant eindigde als 4e, twee plaatsen voorsprong op Patrik Pasma (KIC Motorsport), die hij achtervolgt in de race om de 4e plaats in het kampioenschap.