Regionaal: Pasma doet het opnieuw in race 3

Na het winnen van de eerste race van het weekend won de Fin Patrik Pasma (KIC Motorsport) ook de derde race van het weekend in de Formule Regional Europe, op Monza.

gepubliceerde 18/10/2020 à 15:46

Jeremy Satis

Hij was ongetwijfeld de snelste coureur van het weekend. Patrik Pasma (KIC Motorsport), winnaar van race 1 en vervolgens race 2 voordat hij werd gedegradeerd naar de 4e positie vanwege een penalty, tekende een dubbel door zondag ook de laatste race van het weekend in Monza te winnen, voor Gianluca Petecof (Prema) en zijn teamgenoot Konsta Lappalainen (KIC Motorsport).

De Finse coureur wist aan het begin van de tweede ronde polesitter Arthur Leclerc in te halen aan het einde van het rechte stuk in de pit. Daarachter zakte de Monegask naar beneden op de ranglijst en werd vervolgens ingehaald door Petecof, Rasmussen, Lappalainen en Chovet. De broer van Charles had last van zijn banden, waar hij vooral in race 2 last van had. Hij eindigde als 6e.

Nadat Arthur Leclerc in race 2 de voorsprong in het kampioenschap met een klein punt verloor ten opzichte van Gianluca Petecof, staat hij nu elf punten achter op zijn Braziliaanse teamgenoot. Van zijn kant behaalde de Fransman Pierre-Louis Chovet, auteur van een prachtig podium (3e) in race 2, de 5e plaats in race 3, nadat hij in de laatste ronden veel druk had uitgeoefend op Oliver Rasmussen (4e).