Monger onverwachte winnaar van de 78e Grand Prix van Pau

Billy Monger (Carlin) won de 78e Grand Prix van Pau dankzij een bevlogen strategie en een snelle comeback vanaf de 13e plaats.

gepubliceerde 19/05/2019 à 17:14

Medhi Casaurang

Hitchcockiaans scenario in het zuidwesten. De tweede race van de Euroformula Open, waarin de 78e Grand Prix de Pau werd uitgereikt, kende de overwinning van Billy Monger (Carlin), hoewel deze zich pas op de 11e plaats kwalificeerde.

De Brit, een geamputeerde van beide benen, koos ervoor om door de pits te gaan voordat de lichten uitgingen. De regen keerde inderdaad verrassend terug naar Béarn; het grootste deel van het peloton Formule 3 behield de slick-banden uit angst te veel pitplaatsen te verliezen. Billy Monger kwam als 13e uit de pits, vele seconden achter de kopgroep.

De rookie begon vervolgens aan een effectieve comeback, waarbij hij twee tot drie seconden per ronde won op leider Julian Hanses (Team Motopark). Nadat hij na ongeveer tien ronden naar de derde plaats was gestegen, profiteerde Billy Monger in de 14e ronde van de zelfmoordaanval van Liam Lawson (Team Motopark) op zijn eigen teamgenoot Julian Hanses.

Nu beide mannen uitgeschakeld waren, vroeg Billy Monger niet veel en nam de leiding. De tussenkomst van de Safety Car bracht de overlevenden bij elkaar en hij slaagde erin de aanvallen van zijn collega Nicolai Kjaergaard (Carlin) te beheersen. Yuki tsunoda (Team Motopark) vervolledigt het podium van deze Grand Prix van Pau.