Matteo Nannini wint Race 2 in Boedapest

Vanaf de derde plaats kon Matteo Nannini (HWA Racelab) aan het begin van race 3 aanvallend optreden en zo zijn eerste overwinning in de categorie behalen.

gepubliceerde 31/07/2021 à 18:52

Jeremy Satis

Na Ayumu Iwasa eerder op de dag was het de beurt aan Matteo Nannini (HWA Racelab) om zijn eerste overwinning te behalen in Formule 3. De Italiaan startte als derde en nam in de vierde ronde de controle over de race over, waarbij hij Enzo Fittipaldi (Charouz) inhaalde aan het einde van de DRS-zone. Daarvoor ontdeed de HWA Racelab-coureur Roman Stanek (Hitech) vanaf de start, nadat hij zijn remming in de eerste bocht had uitgesteld. Hij won voor de Braziliaan en de Tsjech.

Een punt voor Novalak

De Italiaan, die met de Formule 2, won daardoor alleen met bijna drie seconden voorsprong. Net als in Race 1 waren er op dit circuit niet veel inhaalacties binnen de top 10. In het kampioenschap is het goede nieuws wederom te danken aan kampioenschapsleider Dennis Hauger (Prema). De Noor pakte de vijfde plaats, nadat hij een van zijn belangrijkste concurrenten, de Australiër Jack Doohan (Trident) en de Duitser David, had ingehaald. Schumacher (Drietand). Tweede in het kampioenschap Olli Caldwell (Prema) werd in de eerste bocht in contact gebracht.

Aan Franse zijde eindigde Clément Novalak (Drietand) in de punten (8e). Victor Martins (MP Motorsport) van zijn kant stopte op de startgrid terwijl hij als 15e startte. Hij eindigde zijn zaterdag op de 25e plaats. Reshad de Gerus (Charouz) behaalde de 18e plaats. Ter herinnering: de hoofdrace vindt plaats op zondagochtend om 10 uur. Arthur Leclerc (Prema) start vanaf pole position, voor Dennis Hauger (Prema).