Leonardo Pulcini wint op Silverstone

Leonardo Pulcini won Race 2 van de F3 op Silverstone voor Robert Shwartzman, die het goed doet in het kampioenschap.

gepubliceerde 14/07/2019 à 10:39

Leonardo Pulcini (Hitech GP) behaalde de overwinning in Race 2 van de F3 in Silverstone (Groot-Brittannië). De Italiaan schoof verschillende posities op totdat hij de leiding nam in de race en daarmee de snelste van het peloton bleek te zijn.

De winnaar ligt voor Robert Shwartzman (Prema Racing) die uitstekend presteert in het klassement. De Rus profiteerde van de voorsprong op Pedro Piquet (Trident) en Liam Lawson (MP Motorsport) voordat hij de Braziliaanse botsing zag met zijn directe rivaal om de titel Jehan Daruvala (Prema Racing). De Rus verlaat Silverstone met een voorsprong van twaalf punten op zijn teamgenoot.

Marcus Armstrong (Prema Racing) eindigde net buiten het podium, voor Christian Lundgaard (ART GP). De piloot van de Renault Sport Academy verloor tijdens de race verschillende posities, maar profiteerde van de botsing tussen Pedro Piquet en Jehan Daruvala.

David Beckmann pakte de zesde plaats met voorsprong Yuki tsunoda (Jenzer Mototorsport), Fabio Scherer, Lirim Zendeli (Sauber Junior Team by Charouz) en Felipe Drugovich (Carlin Buzz Racing).

Ontdek het F3-rapport op Silverstone in AUTO nummer 2225wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.