F3 – Felix Rosenqvist onverslaanbaar op de Red Bull Ring

Felix Rosenqvist scoort de eerste hattrick van het F3 European Championship-seizoen op de Red Bull Ring. De Mücke Motorsport-coureur profiteert van de slechte prestaties van Raffaele Marciello om iets dichter bij de kampioenschapsleider te komen.

gepubliceerde 02/06/2013 à 12:03

Daniil Kvyat startte opnieuw vanaf pole voor de laatste race van het weekend. F3 Europees Kampioenschap in Spielberg. Maar de Carlin-coureur moest al snel voorrang geven aan Raffaele Marciello (Prema Powerteam) en Felix Rosenqvist. Ten koste van een voortreffelijke wapenpas in de eerste ronde pakte de Zweed de voorsprong op de bewoner van de Ferrari Driver Academy voordat deze ook door de Rus werd overgenomen. Maar de strijd eindigde abrupt toen de safety car de baan op ging na een indrukwekkende kettingbotsing bij de start waarbij talloze coureurs betrokken waren, waaronder Mans Grenhagen (Van Amersfoort Racing) en Tom Blomqvist (Eurointernational). Maar Lucas Auer (Prema Powerteam) had nog tijd om op te schuiven in het peloton en de vierde plaats te veroveren, ook al startte hij vanaf de vierde positie.

Na een lange onderbreking behield Felix Rosenqvist bij de herstart de voorsprong voor Daniil Kvyat, maar Raffaele Marciello kwam merkwaardig genoeg snelheid te kort en werd snel ingehaald door Lucas Auer. De Italiaan wist uiteindelijk een zesde plaats te redden nadat hij plaats moest maken voor Harry Tincknell (Carlin) en Jordan King (Carlin). De Zweed won aan het einde van een met vier ronden ingekorte race een hattrick en behaalde daarmee het beste resultaat van het seizoen. Met zijn drie overwinningen staat de Mücke Motorsport-coureur slechts 27,5 punten achter Raffaele Marciello, die voor dit weekend een voorsprong van 80,5 punten had. Daniil Kvyat neemt voor de derde keer op rij genoegen met de tweede plaats, terwijl Lucas Auer op eigen bodem een ​​podium weet te bemachtigen.

De volgende bijeenkomst van het F3 European Championship vindt plaats op 13 en 14 juli op de Norisring.

Ontdek het verslag van het F3 European Championship in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.