Eurocup: Victor Martins alleen op de wereld

In de Catalaanse regen vloog de Franse coureur door race 1 en won 16 seconden voorsprong op Caio Collet. Hij consolideert zijn positie als leider in de Formule Renault.

gepubliceerde 10/10/2020 à 15:18

Jeremy Satis

Vanaf pole position overtrof Victor Martins (ART Grand Prix) zijn tegenstanders en won race 1 deze zaterdag in Barcelona. De Franse coureur eindigde met een comfortabele voorsprong van 16 seconden op zijn belangrijkste achtervolger Caio Collet (R-ace GP).

De Braziliaan, auteur van een volledig gemiste start, viel in de eerste bocht terug naar de 7e plaats, voordat hij zijn tegenstanders één voor één naar de 2e plaats bracht dankzij een uitstekend racetempo. Dankzij zijn comeback beperkt de R-ace GP-coureur de schade aan het kampioenschap en krijgt hij slechts zeven punten tegen Martins, die nu aan de leiding staat met een voorsprong van negen punten.

Eerste top 5 voor Hadrien David

Op zijn beurt won de Franse F4-kampioen Hadrien David (MP Motorsport) de Hankook-trofee voor beste rookie dankzij zijn eerste Top 5 van het seizoen. Terwijl hij vanaf de 9e plaats startte, schrapte de Fransman bij de start vier plaatsen.

Nadat hij was ingehaald door Collet, heroverde hij in de voorlaatste ronde de 5e plaats nadat zijn teamgenoot Franco Colapinto (MP Motorsport) van de baan ging. Voor zijn grote première in Formula Renault, Kas Haverkort (MP Motorsport) behaalde een knappe 9e plaats. De Fransman Reshad de Gerus (Arden) eindigde als voorlaatste (17e).