Eurocup: Martins boekt zijn eerste succes van het seizoen

Victor Martins (ART Grand Prix) behaalde de eerste Eurocup-overwinning van zijn seizoen, tijdens de derde ronde van het kampioenschap op de Nürburgring in Duitsland.

gepubliceerde 05/09/2020 à 16:27

Jeremy Satis

Victor Martins, auteur van de twee poleposities van het weekend in Duitsland, heeft de eerste zaterdag al omgezet in een overwinning, aan het einde van race 1 van de Nürburgring-ronde van de Eurocup. Nadat hij de aanval van Lorenzo Colombo (Bhaitech) in de eerste bocht perfect had weerstaan, zocht de Fransman dekking terwijl hij probeerde de Italiaan op 1 seconde te houden, in een race waarin inhalen zeer zeldzaam was.

David Vidales (JD Motorsport) completeert het podium nadat hij profiteerde van een slechte start van Caio Collet (R-Ace GP). De Braziliaan, leider in het kampioenschap, miste de start en zakte in de eerste bocht naar de 6e plaats, nadat hij vanaf de tweede rij (3e) was gestart. Hij eindigde op de 6e plaats, achter Grégoire Saucy (ART Grand Prix) en William Alatalo (JD Motorsport).

Geweldige operatie dus voor Victor Martins, die dankzij zijn eerste overwinning van het seizoen terugkomt op acht kleine eenheden van Collet in het kampioenschap. Voor de andere twee Fransen was de race echter ingewikkelder. Hadrien David (MP Motorsport) eindigde als 14e, nadat hij een plaats hoger was gestart. Reshad de Gerus (Arden) behaalde de 15e plaats in de race.