Eurocup: de grand slam voor Victor Martins

Nadat hij de twee poles van het weekend had gescoord, won Victor Martins (ART Grand Prix) zijn tweede race in Barcelona, ​​na die van zaterdag in de regen. Hij lag Caio Collet (ART Grand Prix) en Franco Colapinto (MP Motorsport) voor en profiteerde hiervan om zijn plaats in het kampioenschap te veroveren.

gepubliceerde 11/10/2020 à 16:12

Jeremy Satis

Sinds zijn aankomst op het circuit van Barcelona maandag heeft Victor Martins (ART Grand Prix) nog maar één woord aan zijn mond: break. Na hetzelfde aantal punten te hebben gescoord als Caio Collet in de laatste twee Formule-rondes Renault, wist de Franse coureur een klein gat te slaan met zijn Braziliaanse rivaal, dankzij zijn overwinning in race 2 voor de R-ace GP-coureur en voor Franco Colapinto (MP Motorsport).

Victor Martins verlaat Barcelona daardoor met een voorsprong van 16 punten aan de top van het kampioenschap. Het had zelfs nog meer kunnen zijn als Caio Collet, startend vanaf de 4e positie, geen daverende start had gemaakt en vanuit de eerste bocht de 2e plaats had veroverd.

De Fransman Hadrien David van zijn kant pakte een mooie 6e positie, vierentwintig uur na het behalen van zijn eerste Top 5. De regerend Frans F4-kampioen profiteerde van talloze botsingen en enkele geweldige manoeuvres om een ​​geweldige comeback te realiseren vanaf de 14e plaats. Hij verlaat Barcelona in de Top 10 van het kampioenschap.