Eurocup: 3e pole op rij voor Victor Martins

Nadat hij vorige week in Duitsland twee poleposities had behaald, was Victor Martins (ART Grand Prix) tijdens de eerste kwalificatiesessie van het weekend opnieuw de snelste in een ronde op Magny-Cours.

gepubliceerde 11/09/2020 à 18:15

Jeremy Satis

Victor Martins is niet te stoppen. Als winnaar (en pole-sitter) van de laatste twee races die afgelopen weekend op de Nürburgring werden gehouden, pakte de Franse coureur de eerste pole position van het weekend op Magny-Cours. De bewoner van het ART Grand Prix-team versloeg de Braziliaan Caio Collet (R-Ace GP) met slechts 7 duizendste.

Hij zal dus voor zijn twee belangrijkste concurrenten in het kampioenschap starten, want naast de Braziliaan is het de Spanjaard David Vidales (JD Motorsport) die de derde tijd (JD Motorsport) op 0”2 zette. Hij zal net voor Lorenzo Colombo (Bhaitech) en Alex Quinn (Arden) starten.

Hadrien David (MP Motorsport) van zijn kant behaalde een mooie 7e plaats op 0”7 voor zijn jaar van ontdekking van de categorie. De inwoner van Royan versloeg zelfs zijn teamgenoot Franco Colapinto (MP Motorsport). Na hun podiumplaats in race 2 op zondag konden Grégoire Saucy en Paul Aron, de twee teamgenoten van Martins tijdens de ART Grand Prix, het niet beter doen dan de 8e en 11e.