Doohan en Novalak leveren Teams-titel aan Trident

Dankzij de overwinning van Jack Doohan en het podium van Clément Novalak wint het Trident-team de Teams-titel van dit seizoen 2021 in Sochi.

gepubliceerde 26/09/2021 à 10:05

Jeremy Satis

Clément Novalak reed een geweldige race en droeg enorm bij aan de Trident Teams-titel. © Xavi Bonilla / DPPI

Het is een klein gevoel. Voor het eerst sinds de oprichting van dit kampioenschap in 2019 liet Prema een titel ontglippen. Als Dennis Hauger het in het rood getooide Italiaanse team het rijderskampioenschap liet winnen, was het Trident die de teamtitel pakte. Hij moest in deze laatste race van het jaar 31 punten herwinnen van Prema, de missie werd volbracht dankzij de overwinning van Jack Doohan (Trident), die daarmee zijn tweede plaats in het kampioenschap consolideert, en de derde plaats van Clément Novalak, die toonde een absoluut onberispelijke collectieve gemoedstoestand.

Zes punten verschil tussen Trident en Prema

Ook de Trident-pitmuur had tijdens de race last van het koude zweet. Novalak bracht feitelijk al zijn tijd door in de uitlaten van zijn teamgenoot. En toen de Fransman, die meer snelheid leek te hebben, de Australiër in de twaalfde ronde aanviel, gaf Doohan niet toe en het team vroeg hem vervolgens om niet te veel te verdedigen, aangezien het virtuele gat met Prema klein was. Maar toen de Fransman er in de 12e ronde in slaagde in te halen, herwon de Australiër onmiddellijk zijn plaats, ook al betekende dat dat hij met zijn teamgenoot wiel aan wiel moest rijden. De Fransman verloor uiteindelijk sap in zijn banden en werd ingehaald door Frederik Vesti (ART Grand Prix), die net als vorig seizoen 17e eindigde in het kampioenschap.

Meer angst dan kwaad voor Trident, die de titel met zes punten verschil pakte! De Italiaanse ploeg deed de klus op zijn kant, maar profiteerde ook van de tegenslagen van Prema. Chauffeurskampioen Dennis Hauger was inderdaad het slachtoffer van een niet-verantwoorde botsing met Oliver Rasmussen (HWA Racelab). De zes punten van Arthur Leclerc, 7e, zorgden ervoor dat Prema niet genoeg kon scoren. Victor Martins (MP Motorsport) van zijn kant leverde een solide race vanaf de 12e positie en eindigde als 8e. De Habs eindigden als 5e in het kampioenschap en waren vrij gemakkelijk de beste rookie van het seizoen.