Collet stelt zijn 2e overwinning veilig door de sprint op Zandvoort te winnen

Caio Collet behaalde zijn tweede overwinning door Juan Manuel Correa te verslaan tijdens de Sprint Race afgelopen zaterdag in Zandvoort.

gepubliceerde 03/09/2022 à 11:03

Gonzalo Forbes

Sinds Hongarije en zijn eerste overwinning van het seizoen verkeert Caio Collet in zeer goede vorm. Een week na zijn pole position op Spa-Francorchamps ging de Braziliaan voor zijn 2e succes van de campagne door opnieuw de Sprintrace te winnen.

Verlaten sinds 2e lijn maakte de MP Motorsport-coureur een geweldige start en kwam onmiddellijk weer in contact met “pole-sitter” Juan Manuel Correa (ART Grand Prix). Na een eerste poging tot 4e In de eerste ronde keerde Caio Collet een lus later terug naar de aanval met een gedurfde aanval in de eerste bocht. Goed geholpen door een betere snelheid bij de afrit liet de Auriverde geen enkele kans over voor zijn tegenhanger, die voor de eerste bocht van de Nederlandse route moest toegeven. Daarom is het lid van deAlpine Academy bepaalde zijn eigen tempo en liet geleidelijk Juan Manuel Correa los, te kort om bij te houden, totdat hij met ruim 4 seconden voorsprong en met het punt voor de snelste ronde van de race over de finish kwam.

Punten voor Hadjar en Martins

In de race om de titel zijn de grote winnaars van deze Sprint Race Isack Hadjar (Hitech GP) en Victor Martins (ART Grand Prix). Door gebruik te maken van de slechte posities op de grid van hun rivalen Prema, Oliver Bearman (13e) en Arthur Leclerc (20e) pakten de Fransen het schaakbord op respectievelijk de 6e en 7e plaats.

Met deze resultaten behoudt Isack Hadjar de leiding in het kampioenschap met 111 punten, terwijl Victor Martins opstijgt naar de 2e positie, 3 lengtes achter zijn landgenoot. Oliver Bearman en Arthur Leclerc staan ​​3e en 4e met 105 en 101 eenheden aan elke kant.