C2: Eerste overwinning voor Vips in een zware race

De Est behaalt zijn eerste overwinning in de F3 op de Norisring in een race die wordt gekenmerkt door het spectaculaire ongeval tussen Daniel Ticktum en Ameya Vaidyanathan bij de start.

gepubliceerde 24/06/2018 à 11:09

Jeremy Satis

De race werd in de eerste ronde onderbroken na een spectaculair ongeval tussen Daniel Ticktum (Motopark) wiens auto op de grid stopte en Ameya Vaidyanathan (Carlin) kon de auto van de Brit niet ontwijken. De race werd een minuut later onderbroken toen polesitter Robert Shwartzman (Prema Racing) ook bij een ander ongeval moest stoppen.

De race herstart gedurende 23 minuten, de strijd woedt om de leiding van de race en dat is ook zo Jury Vips (Motopark) die het voordeel neemt ten opzichte van Enaam Ahmed (Hitech GP). De Est maakte zich geen zorgen meer over de race van de Brit en de rookie, regerend Duits F4-kampioen, behaalde zijn eerste overwinning in F3.

Enaam Ahmed en Marcus Armstrong (Prema Racing) completeren een 100% rookie-podium. Keyvan Andres Soori (Van Amersfoort Racing) tekent zijn beste resultaat in de F3 met een 4e plaats voor Alex Palou (Hitech GP) die Ferdinand Habsburg (Carlin) inhaalt in de laatste minuten van de race.

Jehan Daruvala (Carlin) neemt 6e positie voor Marino Sato (Motopark). Lang in de strijd om de punten, Sacha Fenestraz (Carlin) staat uiteindelijk op de 9e plaatse voor Mick Schumacher (Prema Racing).