Bearman wint een veelbewogen sprint, Leclerc en Hadjar komen weer in de punten terecht

Oliver Bearman behaalde zijn eerste overwinning door de Sprintrace in België te winnen. Arthur Leclerc en Isack Hadjar wisten weer in de punten te komen.

gepubliceerde 27/08/2022 à 11:50

Gonzalo Forbes

Eerste overwinning in de F3 voor Oliver Bearman, winnaar van de Sprintrace in België. © Diederik van der Laan / Nederlands Fotobureau / DPPI

Het wachten duurde lang, maar Oliver Bearman (Prema) betrad eindelijk de winnaarscirkel F3 dit seizoen. Om dit te bereiken moest de Engelsman wachten, veel geduld. Na een turbulente start met de tussenkomst van de Safety Car uit de 2e In de ronde werd de race enkele minuten onderbroken na het ongeval waarbij Zane Maloney (Trident) en Oliver Goethe (Campos) betrokken waren.

Bij de herstart gaf Oliver Bearman geen krimp. Aan de kop van het peloton beheerste de Prema-coureur zijn onderwerp perfect en beschermde hij zich onmiddellijk tegen een aanval van Brad Benavides (Carlin) of Jonny Edgar (Trident). Vanaf dat moment was de beschermeling van de Ferrari Driver Academy wist zijn schot veilig te stellen en bereikte als eerste de finish met bijna 5 seconden voorsprong op zijn naaste achtervolgers. Hij bood zichzelf vervolgens zijn eerste overwinning in de categorie aan, nadat hij de 3 al had beklommene et 2e podiumtreden dit jaar.

Leclerc en Hadjar in de punten, Martins bestraft

Gedwongen tot deze prestatie en vooral tot de klim vanaf de 20e positie en verder, slaagden Arthur Leclerc (Prema) en Isack Hadjar (Hitech GP) in hun taak, niet Victor Martins (ART Grand Prix). Door gebruik te maken van de verschillende race-evenementen waardoor ze hier en daar posities konden veroveren, lieten de eerstgenoemde twee hun topsnelheid zien en bereikten ze de Top 10 bij de finish. Arthur Leclerc was de beste in de oefening met een 5e plaats terwijl Isack Hadjar opschoof naar de 9e plaats.

Victor Martins werd hersteld door de patrouille nadat hij de start had gemist en kreeg een drive-through terwijl de race werd geneutraliseerd na de botsing tussen Zane Maloney en Oliver Goethe. Toen ze vanaf de herstart door de pitlane gingen, probeerden de Habs terug te komen, maar de schade was al aangericht en ze konden niet verder komen dan de 22e plaats.