Bearman bestraft, Hadjar eerste winnaar van het seizoen

Een strafschop die Oliver Bearman bij de finish werd opgelegd, leverde de eerste overwinning van het seizoen op voor Isack Hadjar, aanvankelijk 2e met ruim 3 seconden voorsprong.

gepubliceerde 19/03/2022 à 11:41

Gonzalo Forbes

Isack Hadjar wint bij zijn F3-debuut. © Red Bull-inhoudspool

Grappig scenario voor Oliver Bearman en Prema in deze eerste race van het jaar. Aan het einde van een perfect succesvolle sprintrace juichte de Brit in zijn cockpit nadat hij alleen over de finish kwam. Maar zie, de raceleiding betrapte hem tijdens zijn vertragingsronde door hem een ​​tijdstraf van 5 seconden op te leggen.

Oliver Bearman werd in de voorlaatste ronde door een zwart-witte vlag gewaarschuwd dat hij niet langer buiten de grenzen van het circuit kon komen. Oliver Bearman respecteerde waarschijnlijk de instructies niet tijdens de laatste pass en kreeg zijn overwinning ingetrokken, wat zijn eerste zou zijn voor zijn debuut. in F3. Een incident dat de zaken van Isack Hadjar (Hitech GP) achter zich liet.

Deel 4e en viel 5e bij de start van de race had de inwoner van Ile-de-France een goede comeback gemaakt naar 2e plaats door achtereenvolgens Alexander Smolyar (MP Motorsport), Zak O’Sullivan (Carlin) en Zane Maloney (Trident) uit de weg te ruimen. De Habs arriveerden iets meer dan 3 seconden achter Oliver Bearman onder het schaakbord en genoten van hun podium voor hun eerste in de F3. Maar nu stelde de straf van 5 seconden die zijn tegenhanger kreeg hem in staat zijn 2 te ruilene positie met een 1e en dus een overwinning! “ Goed gedaan jongens, riep hij op de radio. Het tempo was goed! »

Martins op de mat

Alexander Smolyar werd op het laatste moment bevestigd voor dit F3-seizoen en pakte de laatste trede van het podium nadat hij Zane Maloney (Trident) en Zak O'Sullivan (Carlin) in de laatste ronden had verslagen. Een race waarbij Victor Martins (ART Grand Prix) helaas de finish niet zag vanwege een lekke band. De Habs vochten zes ronden lang met verschillende concurrenten en kregen in bocht 1 een lichte botsing met zijn teamgenoot Gregoire Saucy (ART Grand Prix), waarbij de voorvleugel van de Helvetiaan de band van de Fransman lek had. Het is een harde klap voor het Franse team sinds de twee leidende coureurs met pensioen zijn gegaan. De derde dief van de bende, Juan Manuel Correa, eindigde als 9e.

Let ook op de geweldige comeback van Arthur Leclerc (Prema). De Monegask begon als dertiende vanwege een matige kwalificatie en toonde alle ingrediënten die hem in staat stelden om deze winter tot F13 Azië-kampioen te worden gekroond. Geduldig wachtte hij op de juiste momenten om zijn tegenstanders één voor één te gaan bijten, vooral aan het einde van de race, toen deze laatsten problemen begonnen te krijgen met hun banden. Hij eindigde als vijfde, slechts een paar duizendsten achter Maloney, die hem tot aan de streep versloeg. Ter herinnering: de hoofdrace vindt aanstaande zondag om 3 uur plaats. Victor Martins start als 5e en Isack Hadjar als 10e.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.