Winnaar van de sprint, Drugovich herwint de leiding in het kampioenschap, vóór Pourchaire

Felipe Drugovich, die voor de tweede keer dit seizoen zegevierde, presteerde goed in het kampioenschap en nam de leiding terug voor Théo Pourchaire, die zaterdag zesde werd.

gepubliceerde 21/05/2022 à 18:37

Gonzalo Forbes

Tweede overwinning van het seizoen voor Felipe Drugovich daarna in Saoedi-Arabië. © Sebastiaan Rozendaal / Nederlands Fotobureau / DPPI

Ondanks zijn straf, wegens obstructie Theo Pourchaire (ART Grand Prix) bij de kwalificatie, en zijn daling van 3 plaatsen op de grid, gaf Felipe Drugovich (MP Motorsport) geen krimp tijdens de Sprint Race van afgelopen zaterdag. Deel 4e, de Braziliaan kwam als overwinnaar tevoorschijn voor de 2e tijd van het seizoen, bijna twee maanden na zijn succes in de hoofdrace in Saoedi-Arabië.

Goed geholpen door het vastklemmen van de “poleman” Calan Williams (Trident) bij het starten van de formatieronde maakte Felipe Drugovich een geweldige start. De Zuid-Amerikaan was responsiever dan de rest van zijn kameraden en wist de eerste ronde al aan kop van het peloton te voltooien.

Gedwongen om het pakket opnieuw op te starten om 9 uure ronde na de tussenkomst van de Safety Car na het verlaten van het circuit van Jüri Vips (Hitech GP), gaf Felipe Drugovich geen krimp en kon Ayumu Iwasa (DAMS) in bedwang houden en Logan sergeant (Mopshond) achter hem aan om wat lucht te krijgen. Ondertussen Théo Pourchaire, 3e op de grid en viel 7e aan het einde van 1er Hij deed zijn best om de achterstand in te halen, maar kwam lange tijd in aanraking met Jake Hughes (VAR) voordat hij de overhand kreeg op zijn rivaal.

Uiteindelijk naar 5 gegaane positie voeren de Habs de slechte operatie van de dag uit. Door de overwinning van Felipe Drugovich verliest hij de leiding in het kampioenschap ten koste van de Braziliaan met 5 punten (61 tegen 56), aangezien laatstgenoemde zelfs de beste raceronde reed, synoniem met een extra eenheid. Achter de winnaar van de dag werden Ayumu Iwasa en Logan Sargeant uitgenodigd op het podium.