Boschung kalme winnaar van de sprint in Bahrein, al een podium voor Martins

In een van start tot finish gecontroleerde race pakte Ralph Boschung (Campos) de eerste overwinning van het seizoen, voor Dennis Hauger (MP Motorsport) en Victor Martins (ART Grand Prix), auteur van een geweldige comeback voor zijn eerste start in de F2.

gepubliceerde 04/03/2023 à 15:07

Gonzalo Forbes

Eerste overwinning in de F2 voor Ralph Boschung. ©Campos Racing/Twitter

Dat is wat wij voor Ralph Boschung een wandeling in het park noemen. De Campos-coureur startte vanuit pole position vanwege de omgekeerde grid en vertoonde geen tekenen van stress in deze Sprint Race, de eerste van het jaar.

Als auteur van een goede start sloeg de Zwitser al snel een gat op zijn achtervolgers. Met een voorsprong van meer dan 3 seconden had Ralph Boschung een relatief rustige eerste wedstrijd om zijn eerste overwinning binnen te halen F2, hij die zijn 6 betwiste seizoen al.

Martins en Pourchaire leiden de sprint

Als de winnaar nooit werd verdrongen, animeerden zijn concurrenten deze Sprint Race met in het bijzonder Victor Martins (ART Grand Prix) aan de leiding. Partij 8e, hebben de Habs hun debuut in de F2 niet gemist. Na de 2e De inwoner van Ile-de-France, die de dag ervoor in de kwalificatie was geëindigd, maakte een goede comeback op het circuit.

Met 4 plaatsen gewonnen in de eerste ronde, de laatste kampioen van F3 schakelde achtereenvolgens DAMS-coureurs Arthur Leclerc en Ayumu Iwasa uit, wat bewijst dat hij dit jaar serieus genomen zal moeten worden. Te kort om Ralph Boschung voor zich te krijgen, moest Victor Martins in de laatste ronden strijden om Dennis Hauger (MP Motorsport) te weerstaan. Ondanks een goede verdediging verloor hij uiteindelijk twee passes vanaf de finish, maar tekende nog steeds een goede 3e plek om zijn avontuur in de F2 te lanceren.

Lange kanshebber voor het podium, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) leed in het tweede deel van de race. De Grassois werd bij de wagen voor hem afgezet en moest zijn 5 gebruikene positie tegen Jehan Daruvala (MP Motorsport).

Voor de andere twee Fransen was deze Sprintrace ingewikkelder. In een hinderlaag in het peloton werd Isack Hadjar (Hitech GP) tegengehouden vanwege een straf voor een overtreding op de startgrid. Als laatste vallend, de beschermeling van Red Bull slaagde er niet in de container van de 20 naar boven te halene plaats. Clément Novalak (Drietand) die als laatste startte wist een aantal posities te pakken maar kwam niet verder dan 16e.

Tot zondag om 11 uur bij de start van de belangrijkste Formule 20-race in Bahrein, met twee Fransen op de eerste rij, ART Grand Prix-teamgenoten Théo Pourchaire en Victor Martins.