F3 – Günther wint 3 polen in Hongarije

Maximilian Günther pakte pole in alle drie de races van het Europese F3-kampioenschap in Hongarije.

gepubliceerde 22/04/2016 à 20:33

schrift

Maximilian Günther (Prema Powerteam) won alle drie de polen van het weekend F3 Europees Kampioenschap aan het einde van de kwalificaties op de Hungaroring.

George Russell (Hitech GP) werd aanvankelijk aangekondigd op pole voor Race 1, maar de Brit zag zijn beste tijd geschrapt nadat hij de baanlimieten had overschreden. Hij zal dus starten vanaf de tweede positie tussen de Duitser en Ralf Aron Lance wandeling, andere coureurs van het Italiaanse team.

Maximilian Günther zette ook de twee beste tijden neer tijdens de tweede sessie met een beste ronde in 1'33”614. Ralf Aron zal naast hem starten in Race 2, terwijl Sergio Sette Camara (Motopark) de eerste rij van Race 3 zal voltooien.

Nick Cassidy (Prema Powerteam), leider van het kampioenschap, nadat hij telkens op de tweede plaats eindigde bij Paul-Ricard (Var), zal tijdens de drie starts van het weekend starten vanaf de zevende, zesde en vijfde plaats.

Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) pakte respectievelijk de 16e, 19e en 13e plaats op de startgrid.