F3-C3: Günther en Stroll stellen de Prema-dubbel veilig

Opnieuw een bijna perfect weekend voor het Italiaanse team in de FIA ​​F3, met een derde dubbel, Günther dit keer voorafgaand aan Stroll.

gepubliceerde 11/09/2016 à 10:44

Gisteren tweemaal verslagen door zijn teamgenoot Lance wandeling, Maximilian Günther (Prema Powerteam) kwam deze zondag eindelijk tot bloei tijdens de laatste ronde van de Nürburgring. Had de Duitser gisteren in race 2 de beste start, aan het einde van de race kon hij de Canadees niet weerstaan.

Vanaf pole position vanmorgen beefde Günther niet toen de lichten uitgingen om Stroll in de eerste bocht te verslaan. Achter het Prema-duo voerde Niko Kari (Motopark), 5e op de grid, een uitstekende operatie uit door twee posities te winnen tegen zijn teamgenoot Joel Eriksson en Nick Cassidy (Prema Powerteam).

Het leidende trio komt de hele race niet in beweging, Stroll controleert de Finse Kari voor de tweede plaats. Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) eindigde als 4e, voor Cassidy en Eriksson. George Russell (Hitech GP) behaalde de 7e plaats, voor Sergio Sette Camara (Motopark), die de Fransman versloeg Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) aan het einde van de wedstrijd.

Ben Barnicoat (Hitech GP) eindigde in de top 10, voor Harrison Newey (Van Amersfoort Racing) die de debatten in het peloton bezielde. Met 364 punten in het algemeen klassement vóór de bijeenkomst in Imola bevindt Lance Stroll zich in een zeer gunstige positie voor de titel vóór de Italiaanse ronde (30 september – 2 oktober).