F2 – Nyck de Vries behaalt zijn eerste overwinning in Monaco

Nyck de Vries tekent zijn eerste overwinning in de F2 door de sprintrace in Monaco te winnen. Rapax tekent een dubbel met polesitter Johnny Cecotto Jr.

gepubliceerde 27/05/2017 à 17:10

schrift

Nyck de Vries behaalde zijn eerste overwinning in F2 door de sprintrace in Monaco te winnen. De Eurocup Formula-kampioen van 2014 Renault 2.0 pakte de voorsprong op zijn teamgenoot Johnny Cecotto Jr, die bij de start vanaf pole startte en al snel de voorsprong op de rest van het peloton groter maakte. De Nederlander won uiteindelijk met zo'n tien seconden voorsprong op de Venezolaan.

Gustav Malja (Racing Engineering) completeerde het podium door gedurende de 30 ronden van de race de druk op Johnny Cecotto Jr vast te houden en ook weerstand te bieden aan de aanvallen van Luca Ghiotto (Russische tijd), die voor Artem Makelov (Russische tijd) finishte.

Alex albon (ART Grand Prix) eindigde op de 6e plaats voor zijn teamgenoot Nobuharu Matsushita. Jordan King (MP Motorsport) pakte de 8e plaats tegen Oliver Rowland (Dams), de winnaar van de Main Race, door de Brit in te halen op de Rascasse.

De Formule Renault 2015 Series-kampioen van 3.5 werd op dezelfde locatie ook geraakt door Sergio Canamasas (Trident), waarbij de Spanjaard daarbij zijn voorvleugel vernielde, maar wist zijn positie te behouden door uiteindelijk Antonio Fuoco (Prema Racing) in te halen.

Charles Leclerc (Prema Racing) maakte verschillende inhaalacties, maar moest stoppen. De kampioensleider kwam met name in botsing met Norman Nato (Pertamina Arden) bij La Rascasse, waardoor de Fransman gedwongen werd af te stijgen, en kreeg een straf van 10 seconden voor zijn manoeuvre.

Ontdek het verslag van de F2 in Monaco in nummer 2116 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.