F2 – De NAVO wint in de straten van Bakoe

Norman Nato won F2 Race 2 in Baku en profiteerde van de straf opgelegd aan Charles Leclerc.

gepubliceerde 25/06/2017 à 12:58

Norman Nato (Pertamina Arden) behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen in F2, de derde uit zijn carrière, door Race 3 in Bakoe (Azerbeidzjan) te winnen. De Fransman gaf toe Charles Leclerc (Prema Racing) die een schitterende comeback maakte vanaf de 8e plaats, maar een straf van 10 seconden kreeg omdat hij de gele vlaggen niet respecteerde.

Nicholas Latifi (Dams) completeerde het podium door 1”5 achter Charles Leclerc te vallen, vóór Jordan King (MP Motorsport). De Brit ging de Russen Sergey Sirotkin (ART Grand Prix) en Artem Markelov (Russische tijd) voor die wiel aan wiel finishten. Nobuharu Matshishita (ART Grand Prix) behaalde de 7e plaats, voor Luca Ghiotto.

Vanaf pole verloor Ralph Boschung (Campos Racing) 8 plaatsen om slechts de 9e positie te veroveren, vóór Sergio Sette Camara.

Charles Leclerc presteerde goed in het kampioenschap sinds hij zijn belangrijkste tegenstanders zag opgeven en Baku verliet met een voorsprong van 42 punten.

Oliver Rowland (Dams), de dag ervoor gestraft met 3 plaatsen, had de controle over het evenement voordat hij afstapte vanwege een probleem met de versnellingsbak. Nyck de Vries (Rapax) gooide ook de handdoek in de ring nadat hij rechtdoor ging terwijl hij op de 2e plaats stond. De Brit staat nu op gelijke hoogte met Artem Markelov.

Ontdek het verslag van de F2 in Bakoe in nummer 2120 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.