F2 – Leclerc neemt de C1 mee naar Barcelona

Charles Leclerc vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap door de F2-hoofdrace in Barcelona te winnen, vóór zijn directe tegenstanders.

gepubliceerde 13/05/2017 à 18:02

Charles Leclerc (Prema Racing) won de hoofdrace van de F2 in Barcelona (Spanje) op het circuit van Catalonië. De Monegask, die vanaf pole startte, behield zijn positie bij de start, maar moest een comeback-race maken nadat hij in de zevende ronde stopte om harde banden te monteren.

De GP3 Series-kampioen won uiteindelijk voor Luca Ghiotto (Russische tijd) en Oliver Rowland (Dams), die er de voorkeur aan gaven zijn eerste stint te verlengen ondanks de tussenkomst van de safety car in het eerste deel van de race na de stop op de baan door Sergio Canamasas ( Drietand).

Nobuharu Matsushita en Alexander Albon, de twee ART Grand Prix-coureurs, completeerden de top vijf voor de Canadees Nicholas Latifi (Damen). Gustav Malja (Racing Engineering) behaalde de 7e plaats, voor Artem Markelov (Russische tijd), Jordan King (MP Motorsport) en Ralph Boschung (Campos Racing). Norman Nato (Pertamina Arden) pakte pas de 17e plaats nadat hij als 7e was gestart.

Charles Leclerc heeft nu een voorsprong van 29 punten op Luca Ghiotto en 30 punten op Oliver Rowland.