F2 – C2: Eerste overwinning voor Sette Câmara

De Braziliaan behaalde zijn eerste F2-overwinning toen Charles Leclerc als vijfde eindigdee van het ras.

gepubliceerde 27/08/2017 à 11:07

Jeremy Satis

Vanaf het begin staat alles op het spel, aangezien de hele eerste lijn bestaat Normandische NAVO (Arden) en Roberto Merhi (Rapax) schaatsen en toestaan Sergio Sette Câmara (MP Motorsport) om voort te komen uit de 3e plaats aan het hoofd van de race. Nyck De Vries weet ook de 2 te grijpene plaats.

Achteraan Oliver Rowland (DAMS) en Charles Leclerc (Prema) behaalde in de eerste ronde 8 en 6 plaatsen. Maar zodra de Brit de Monegask passeerde, kon de Prema-piloot opstijgen. In 14 ronden klom Leclerc 14 plaatsen op en eindigde op 5e plaats na een moeilijke inhaalactie op Merhi.

Drie ronden voor de finish werd de race geneutraliseerd door het gewelddadige ongeval van Nobuharu Matushita (ART GP), die zijn auto verpletterde op de top van Raidillon. De Japanner weet alleen uit zijn auto te ontsnappen, maar de race wordt niet hervat.

Sergio Sette Câmara boekt zijn eerste overwinning in F2, de eerste voor MP Motorsport sinds Marco Sorensen in 2014. Hij staat voor Nyck de Vries (Racing Engineering) en Luca Ghiotto (Russische tijd) op het podium. Norman NAVO eindigt als vierdee voor Charles Leclerc. Roberto Merhi is 6e en voor Antonio Fuoco (Prema). Oliver Rowland komt in de punten in 8e plaatst en gaat voor zijn teamgenoot Nicholas Latifi en Santino Ferrucci (Drietand) completeert de top 10.