Race 2: Victor Martins tweede achter Caldwell

Aan het einde van een zeer veelbewogen race 2 in Barcelona pakte Victor Martins (MP Motorsport) zijn eerste podium in de FIA ​​F3 en eindigde als tweede achter Olli Caldwell (Prema).

gepubliceerde 08/05/2021 à 17:50

Jeremy Satis

Victor Martins (MP Motorsport) past zich aan aan de F3 De Tricolore slaagde er inderdaad in om uit de chaos te blijven en de tweede plaats te veroveren in het hart van de chaos van de laatste ronden. De inwoner van Ile-de-France viel in de laatste ronden zelfs de winnaar Olli Caldwell (Prema) aan voor de overwinning, maar de Engelsman sloot de deur perfect in de eerste bocht. Frederik Vesti (ART Grand Prix) vervolledigt het podium.

En toch ging de overwinning lange tijd tussen Enzo Fittipaldi (HWA RAcelab) en David Schumacher (Trident), de twee mannen die op de eerste rij van deze omgekeerde startgrid startten vergeleken met de Top 12 van Race 1. Na tweemaal de leiding te hebben uitgewisseld, kwamen de twee dragsters in de 1e ronde in T15 met elkaar in botsing, waarbij de Braziliaan zachtjes de Duitser stuurde het grind in, voordat hij zichzelf een ronde later opgaf.

Matteo Nannini (HWA Racelab) kwam vervolgens aan de leiding voor de indrukwekkende Dennis Hauger (Prema), en de twee mannen hadden drie ronden om te strijden om de overwinning. Maar op dezelfde plaats als hun twee sidekicks kwamen de twee mannen in de voorlaatste ronde met elkaar in botsing en lieten ze elke kans op de overwinning varen, waardoor Caldwell en Martins de eerste twee plaatsen moesten innemen.

Winnaar van Race 1 eerder op de dag, Alexander Smolyar (ART Grand Prix) kon de eerste bocht niet weerstaan. Na een licht contact met Clément Novalak (Trident), leidend tot een lekke band aan de rechterachterzijde, verloor de Rus de controle over zijn auto en getraind Logan sergeant (Charouz) in zijn val.

We zullen opnieuw de uiterst solide race noteren van Clément Novalak (Drietand), 2e in Race 1 en die net buiten het podium eindigde (4e) nadat hij vanaf de 11e positie was gestart. De andere Fransen Reshad de Gerus (Charouz) en Pierre-Louis Chovet (Jenzer) vorderden met een 14e en 15e plaats. Arthur Leclerc (Prema), die van achteren startte, eindigde als 12e.

Ter herinnering: de hoofdrace vindt morgen om 12:05 uur plaats. Dennis Hauger start op pole, voor Jack Doohan en Victor Martins.