C2: Russell-winnaar na een fantastische comeback

Vanaf de twaalfde plaats op de grid behaalde George Russell zijn eerste overwinning in de Formule 2 op het circuit van Baku.

gepubliceerde 29/04/2018 à 12:16

Jeremy Satis

De start werd opnieuw gekenmerkt door koppelingsproblemen bij 5 coureurs die volledig tot stilstand kwamen, naast de twee MP Motorsport op de eerste rij die hun start misten, waardoor Nicholas Latifi (DAMS) leidde de race eerst een ronde voordat Sergio Sette Câmara (Carlin) de Canadees inhaalde.

In de tussentijd, George Russell (ART GP), deel 12e, is al 5e in de tweede ronde en vervolgt zijn comeback waarbij hij Ralph Boschung (MP Motorsport) passeert en aanvalt Lando Norris (Carlijn) en Latifi. Met zijn drieën naast elkaar in de eerste bocht is Norris de verliezer van de manoeuvre, aangezien hij niet remt en vier posities verliest. Het was voor de Brit van ART GP voldoende om zijn herstel voort te zetten door een ronde later Latifi te passeren.

Een keer met een comfortabel matras op de tweede plaats kon Sette Câmara de daverende terugkeer van de piloot niet weerstaan Mercedes die zijn eerste race won Formule 2 en wordt de 4e verschillende winnaar in 4 races. De Braziliaan tekent zijn 3e podium van het komende seizoen Nyck de Vries.

Nicholas Latifi sluit een solide weekend af met een 4e plaats voor Lando Norris, die nog steeds aan de top van het kampioenschap staat met één punt voorsprong op zijn teamgenoot. Arjun Maini en Santino Ferrucci bieden Trident hun eerste punten van het jaar aan, voor Roberto Merhi die zijn resultaat van de dag ervoor herhaalt voor Ralph Boschung en Tadasuke Makino (Russische tijd).