De laatste race van het seizoen voor Nirei Fukuzumi

Als derde op de startgrid profiteerden de Japanners van de straf die aan Nobuharu Matsushita was opgelegd om zijn tweede Super Formula-overwinning in zijn carrière te behalen.

gepubliceerde 31/10/2021 à 10:37

Alexis Plisson

© Masahide Kamio

In de laatste ronde van dit Super Formula-seizoen, die plaatsvond op Suzuka, behaalde Nirei Fukuzumi zijn tweede overwinning in de discipline in zijn carrière. Bij de start, ingehaald door een uitstekende start van Tomoki Nojiri (5e op de grid), reed de #5 Dandelion Racing-coureur de eerste elf ronden achter de poleman en de leider van het algemeen klassement, voordat hij terugkeerde naar de pits om nieuwe kleding aan te trekken banden. Betaalstrategie voor de voormalige bewoner van Formule 2 die zal profiteren van de straf die aan Nobuharu Matsushita is gegeven en het slechte bandenbeheer van Tomoki Nojiri om de leiding van de race over te nemen en deze nooit meer te verlaten. Na 30 ronden staat Nirei Fukuzumi voor op Ryo Hirakawa (+1″316) en Tomoki Nojiri (+3″709). Giuliano Alesi eindigde op de 8e plaats, 40 seconden achter de winnaar en net achter Sacha Fenestraz. In het algemeen klassement klimt Nirei Fukuzumi naar de tweede plaats, op gelijke hoogte met Yuhi Sekiguchi (55 punten).

Nobuharu Matsushita, een kostbare startovertreding

Nobuharu Matsushita stond voor het eerst dit seizoen op pole position en kreeg na een paar ronden op de baan een strafschop, omdat hij 5 centimeter was opgeschoven voordat de lichten uitgingen. Een teleurstelling voor de #51-coureur van het B-Max Racing Team, die, vastgeklemd achterin het peloton, slechts door kan stromen naar de twaalfde plaats. Sinds de tweede ronde van het seizoen wist hij altijd in de puntenzone te eindigen. In het algemeen klassement eindigde de voormalige Formule 12-deelnemer in 2 op de 2e plaats met 2019 punten.